Гривна с червен конец и 14 карата златен елемент безкрайност

Наличност:
В наличност
Модел:
B49_zlato
Цена
74.90лв.

Описание

Червеният конец е вековен символ на защитата от уроки и зли очи. За него има безброй предания. Червеният цвят символизира живота, течащата във вените ни кръв. Свързва се с жизнената сила, енергията и крепкото здраве.

Знакът за безкрайност е един от най-популярните символи, не само в областта на бижутерията и изкуството, но и в различни други области. Той се използва за едни от най-обичаните бижута и аксесоари сред изтънчените и изискани дами. Този златен елемент притежава много фина и естетическа форма.

Той символизира движението, развитието, мъдростта, себеопознаването, щастието, късмета, безкрайната човешка енергия. Знакът за безкрайност е един от най-подходящите за комбинация в бижута с червен конец, заради близката и допълваща се символика.

Много важно е да се отбележи, че този символ е припознат и от движението за борба с домашното насилие. Той показва, че животът никога не спира и не трябва да се отказваме да преследваме положителната промяна. Безкрайността напомня, че винаги има изход от всяка ситуация, че винаги има вяра, надежда и любов.

Осъзнавайки значението на това бижу, ние влагаме цялата си енергия в ръчната му изработка. Разполагаме с екип от млади и креативни дизайнери, който работи рамо до рамо с нашите опитни майстори-бижутери – те познават изкуството на бижутерията до най-малкия му детайл.

14мм

Поднесете на специална жена тази изящна гривна с безкрайност. С нея ще можете да засвидетелствате своята привързаност и желание да защитавате, защото това е не просто бижу, а преди всичко мощен амулет. Той има задачата да пази от лоши очи и негативни енергийни вмешателства. Продукт от фирмената ни дизайнерска колекция, какъвто няма да намерите на масовия пазар.

Златен елемент – символа на безкрайността

Гривната е декорирана с елемент, изобразяващ символа на безкрайността, изработен от 14-каратово злато проба 585. Този орнамент е много добре застъпен в ювелирното изкуство. Симетричните форми и нежен овал имат много висока естетическа стойност. Самата фигура на „полегнала” осмица не се нуждае от никакво обяснение.

Когато носите накит, чийто основен декоративен елемент притежава такава форма, бижуто със сигурност няма да остане незабелязано. Преплетените линии, оформящи символа, прилягат чудесно на китката и превръщате класическия талисман в красива гривна със знак за безкрайност .

Когато за изработка на детайла е използван висококачествен и прелестен благороден метал, се получава една брилянтна симбиоза между амулет и модерно бижу. Дизайнерите ни уместно прецениха да не натоварват излишно орнамента с допълнителна декорация като камъни или релеф. На мястото, където елементът е свързан с конеца, поставихме по едно златно топче за максимален ефект.

Червеният конец – защита от лоши очи

За жителите на Западния свят, червеният конец, завързан на ръката, е просто стилен моден аксесоар. По нашите географски ширини обаче той има съвсем различно значение. Още от древността алена връв е увивана около китката на малки деца, кърмачки, войници. Нейната задача е била да пази от беди и нещастия онзи, който я носи.

Днес тази символика се е запазила в ювелирното изкуство. Все по-трудно е да срещнете някой, който носи на ръката си обикновен конец, та бил той и съвсем малко дете. Гривните, изработени от здрави синтетични конци и декорирани с красиви златни и сребърни орнаменти, изместиха класическия амулет. Със сигурност за всяка жена ще бъде чест да носи нежната златна гривна с червен конец безкрайност.

Вижте още:

 • 60-Дневна политика за връщане

  Ако не сте доволни от избора си, върнете продукта в оригинално състояние в рамките на 60 дни, като попълните електронната форма за връщане.

 • 60-Дневна политика за преоразмеряване

  Бижутерия Паладиум дава пълна гаранция за качеството на своите продукти и напълно безплатно ще ви съдейства с преоразмеряване на пръстен в рамките на 60 дни от получаването.

 • Материалите не предизвикват алергии

  Бижутерия Паладиум работи само с благородни метали – злато 14 карата пр.585 и сребро пр.925. Качествените метали и камъни, използвани в нашето производство, не предизвикват алергии.

 • Експресна доставка с преглед и тест

  Бижутерия Паладиум ще изработи желаното от Вас бижу в най-кратки срокове.Също така предлагаме безплатна доставка до офис на Еконт за всички поръчки над 100 лв.

 • Сертификати за автентичност

  Бижутерия Паладиум е вписана в публичния регистър на Министерство на Финансите като фирма по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия със и от тях. Нашите бижутата се маркират в НАП с държавен щемпел с предвидените в закона маркировки,   веднага след като ги произведем, което е гаранция за техния произход и автентичност. Продуктите в този сайт не са преработени употребявани бижута и отговарят на всички законови изисквания.. Всяка поръчка е със сертификат и придружена от съответния фискален документ.

 • Дългогодишен опит

  Въпреки успехите, ние не се главозамайваме и нашата основна цел остава не търговията, а дизайнът и производството на красиви, качествени и стилни бижута, защото това е, което ние можем най-добре. Именно тази наша силна страна откриха много от най-известните магазини за бижута в Европа и днес ние произвеждаме за редица именити марки. Нашите бижута са гаранция за качествена и добра инвестиция.

 • Висококачествено обслужване

  Екипът на Бижутерия Паладиум с удоволствие ще ви помогне в избора на бижу. Всяко едно бижу се изработва ръчно с много старание и любов  и е само по себе си уникално. Нашите отлично подготвени майстори-бижутери работят за създаването на Вашето мечтано бижу.

 • Директно от източника

  Фирма “Паладиум” е основана в Пловдив през 1991 год. от майстор моделиер Иван Вангов. Инспириран от идеята да предложи на клиентите си бижута с уникален дизайн, стил и качество. Ние сме производители и цените ни често са по-ниски дори и от цените на подобни продукти от неблагородни метали. Бижутата, произведени от фирма Паладиум са модерни, съобразени с всички последни модни тенденции.

Може да харесате и: