Нашата история

Звездата на „Паладиум“ изгрява в небето през 1991 година. Всичко започва в една малка работилница в живописния и много характерен Пловдив. Там майсторът ювелир Иван Вангов започва да се труди усърдно в създаването на бижута. Бижута, които да бъдат достоен подарък за всеки повод, но и нещо повече. Символ на добрите чувства и положителната енергия. Нещо, което да бъде запомнено и оценено. Нещо, което е създадено от ръцете на един майстор, който влага частица от себе си.

Вярването му е, че бижутата трябва да бъдат носени с радост и усмивка, да се превръщат в нещо любимо и ценно за притежателите си, да са уникални. Той осъзнава защо благородните метали всъщност са такива. Той изпитва задоволство от високото качество на творенията си.

Невина Вангова, неговата дъщеря, вижда с каква страст и желание работи нейният баща. Тя е влюбена в занаята и започва да се учи от него, да попива неговия опит и знания. Днес тя е основната движеща сила зад „Паладиум“. С много хъс, но и с нежност продължава неговото наследство, защото то е най-големият актив на бранда. Невина много умело комбинира традициите на „Паладиум“ с модните тенденции в България и по-света, които следи непрекъснато.

“100% ръчно изработени”

И така от малката работилница, днес почти 30 години по-късно, екипът на Паладиум е от 20 души. Хора, които приемат в сърцето си ценностите ни като свои. Бижутери, които са специалисти и са придобили редица престижни сертификати с уменията си. Отборът осъзнава, че изработката на всяко едно бижу е приключение и творчески процес. Да вземеш едно парче злато или сребро и да го превърнеш в съвършено бижу с ръцете си не е лека работа.

От скицирането на едно бижу през специфичното нагряване на благородния метал до оформянето на всеки нежен и деликатен детайл и прецизното поставяне на всяко едно скъпоценно камъче от дизайнерите – всичко това е магично и се случва на едно място. Ето заради това бижутата на бранда днес продължават да се изработват от изцяло благородни метали, в съответствие с всички екологични норми, в хармония с природата и без алергени. Всяко парченце метал идва от недрата на Земята.

“Екологични и без алергени”

С него трябва да се отнасяме с уважение и почитание. Грижата за околната среда е ценност, която ние се опитваме не просто да изповядваме, а да проповядваме.Всичко това си струва, защото когато отвориш красивата кутийка, там има нещо специално. Нещо, което спира дъха ти още щом очите ти се спрат на него за първи път. Когато го докоснеш, подсъзнателно усещаш всичко, което се случило, за да се стигне до неговото сътворение.Знаеш, че това е нещо, е уникално и е специално направено за теб, бижу носещо много силно послание.

И ние вярваме, че сме на правилният път и нито веднъж не сме изневерили на наследството си. Доказателство за това са над 30 000 щастливи клиенти, които растат всеки ден. Можем да се похвалим с повече от 5000 уникални модела. Знаем, че бижутата на Паладиум са символ за стил, любов, неповторимост и високо качество. Още повече, ние сме много горди, че в динамичното и глобално настояще всяко едно от бижутата ни е изработено на 100% ръчно във вековния Пловдив, градът на седемте тепета.

“Модерни и стилни бижута”

Всяко едно бижу попада в ръцете на клиента със сертификат за качеството си. „Паладиум“ от самото си начало е семеен и много личен бизнес, който се предава от поколение на поколение. Колкото и да растем, ние ще продължим да изповядваме същите ценности, които ни доведоха до тук. Стремежът ни да покажем красивото, българското, сияйното ни доведе до това да спонсорираме редица конкурси за красота като Мис Пловдив, Мис България, Мис Вселена и още много. Стилът не е просто да си купиш дрехата на някой голям дизайнер или скъпи обувки.

Стилът и красотата са многослойни понятия. Визията има нужда от правилният завършек. И този завършек е бижуто. Красотата не е само за околните, тя е усещане, дарява ни с увереност и самочувствие. Щом сложиш на тялото си едно бижу, то става част от теб. И като такава с нея не може да бъде направен компромис. За да е пълноценно това специално преживяване, всичко трябва да е изпипано до най-малкия детайл. Дори да е незабележим за окото, той се усеща.Това е нашата история и нашата философия.

“Индивидуални бижута”

А те ни водят до състоянието на блажена хармония. Всеки човек заслужава да изживее това неповторимо усещане. Заради това обичаме да работим върху проекти за бижута със собствен дизайн, по идея на клиента и най-вече със собствена история. За нас е удоволствие да произвеждаме висококачествени бижута, с които сме горди.

Може да ни се доверите за индивидуално разработени бижута по поръчка, защото за специалните хора най-подходящи са специалните бижута. Разполагаме с разрешение за работа с благородни метали от Министерството на финансите. Клиентите ни могат да бъдат спокойни, че ще получат истински и качествен продукт. Разгледайте нашия уебсайт и вижте нашите творения. При нужда се свържете с нас, за да обсъдим Вашата идея и как тя да бъде пресъздадена по най-правилния начин в бижу.

Благодарим Ви, че сте част от нашето семейство!