Гривни

 • Цена
  лв. - лв.
 • Тип
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Подходящо за
  0
  0
  0
  0
  0
 • Материал
  0
  0
  0
  0
 • Събития
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Има огромен асортимент от гривни Сваровски на пазара. Няма значение дали си търсите нещо по-изчистено, което да носите всеки ден, или бижу, което да носите по специални поводи.

От много време Сваровски е смятана за най-изисканата марка бижута в света. Компанията предлага изящни кристали, които придават блясък на всичко. В същото време цената им представлява една малка част от тази на диамантите. Не са много хората, които могат да си позволят диаманти. Тези кристали ни дават всичко, от което имаме нужда, на невероятна цена.

Първата стъпка винаги е да идентифицираме за какво ни е нужна гривната и колко често ще я носим. Ще се учудите колко много различни дизайни има. Ако Ви трябва нещо, което ще носите рядко, но трябва да има силен ефект, ще гледате едни модели. Ако ще ходите на сватба или официална вечеря, например. Ако трябва нещо, което да Ви съпътства ежедневно, тогава ще гледате други модели сребърни или златни гривни Swarovski®.

Следващата стъпка е да определите бюджет. Както ще забележите сами, ние от Palladiumbg.com предлагаме продукти в различни ценови сегменти. Така можем да задоволим възможно най-много хора.

Добра отправна точка е и да прецените колко кристали да има по гривната. Камъчетата може да са няколко, а може да покриват огромна част от повърхността на бижутата. Това е въпрос на лично предпочитание. Има и кожени гривни Сваровски, при които има кристали и сребро, но верижката е от кожа.

Кристалите могат да бъдат различни по цвят и размер. При някои орнаменти има комбинация от няколко различни вида. Ограничени сте само от въображението си.

Предлагаме и гама от сребърни гривни без Сваровски и други материали освен сребро. Те са много изчистени и подходящи за минималистите. Те са и идеален подарък, който показва загриженост и добри намерения.

Много купувани за подарък са и дамски гривни с камъни. Много мъже ги купуват за рожден ден, Коледа, Свети Валентин и други празнични поводи. Това е страхотен начин да зарадваш една майка, баба, съпруга или приятелка.

Разглеждайки някои от гривните, ще забележите, че има модели, които са част от колекции - към тях може да закупите медальон, пръстен, обеци и прочие. Те ще си подхождат перфектно.

Няма да сбъркате и, ако се насочите към някоя от нашите гривни с цирконий. Различни култури и философии му преписват големи ползи. Те варират от това, че той нормализира вибрациите и помага за постигането на вътрешен мир, до това, че носи мъдрост и привлича положителни емоции и събития.

 Тези сребърни гривни с цирконий, както и другите предлагани от нас, са страхотен комплимент към облеклото. Придават допълнителна нежност. Много хора ги предпочитат вместо часовник, защото са по-леки и имат по-различно излъчване - изцяло на бижу.

Среброто може да се похвали с безброй благотворни ползи. Също така то е много по-достъпно от златото например. Честа грешка е да смесваме благородните метали, когато комбинираме няколко гривни. Съветът ни е да се придържате към носенето на един метал едновременно.

В този раздел на електронния ни магазин ще откриете специалната ни колекция от гривни, сред които: мъжки, дамски и дори модели, подходящи за деца. Гривната винаги е била и си остава едни от най-популярните модни аксесоари. Можем да кажем, че когато дизайнът и външният ѝ вид се променят, същността ѝ си остава същата. Тя е красив орнамент, но и символ на добър вкус, а защо не и на финансов просперитет.

История и традиции

Спорно е кой е бил първият накит, носен от човека, но според много историци и антрополози, това са именно гривните. Те са най-лесно приспособимият за носене аксесоар – всяка връв и по-гъвкава клонка може лесно да се увие около китката или глезена на съответния човек. Гривната е била преди всичко отличителен знак - на доста по-късен етап от човешката еволюция, тя придобива статус на красиво украшение.

В древна Гърция с подобни украшения е бил подчертаван статусът на дамите от различните социални прослойки, само че във въпросния период, гривната е била поставяна доста по-високо на ръката – в сегмента между рамото и лакътя. Тя е била вид униформа, чрез който хората са били способни да определят социалния статус на жената – от знатен род, омъжена, хетера и т.н.

По онова време мъжките и дамски гривни са носени основно в качеството им на амулет. Придавали са им форми с различни изображения, включително на божества, които да ги пазят от зли сили. Свойството на гривните да пазят от уроки, болести и нещастия се е запазило като традиция и до днес. Червените конци, които също присъстват в продуктовата ни гама, са именно амулетът, за който говорим.

На доста по-късен етап, гривната достига върха на своята популярност. Това се случва след епохата на Ренесанса (17 – 19 век), когато започва активното развитие на ювелирното изкуство в Европа. Тогава се променя и приложението на тази категория бижута – от амулети и отличителни знаци, те стават модни украшения.

Славяните са използвали за направата им конци, дърво и метали, египтяните - злато и сребро, а сред римляните мъжките накити служат като аксесоар, показващ благороден произход. В следренесансовия дизайн постепенно започват да се добавят скъпоценни камъни и полускъпоценни минерали.

Майсторите бижутери са се впуснали в сложна игра на цветове и текстури, използвайки благороден или обикновен метал, различни стъклени и дървени вложки, кожени каишки, дантели и конци. Днес класическият дизайн е все още запазен при много модели. Това, което се е променило, са технологията на обработка на металите, тяхната чистота и методите на вграждане на камъните и другите декоративни орнаменти.

Стиловете в дизайна също се менят периодично, но все пак можем да разделим гривните на три категории: модерни, супер авангардни и класически. В каталога ни са добре представени и трите стила, за да може всеки да открие при нас предпочитаното бижутерско изделие. Макар и доста различни по стил, големина и материал на изработка, бижутата от категорията имат едно общо качество – невероятно достъпната цена.

Отлични решения за ежедневния ви облик

Сребърната или златна дамска гривна може да бъде както с официално, така и с ежедневно предназначение. Определящ за предназначението е преди всичко дизайна, както и основния материал, от който е изработено изделието. От само себе си се разбира, че масивният накит от 14-каратово злато не е подходящ за ежедневно носене – на работа и в градския транспорт.

По същия начин стоят нещата и с плетените модели и тези с кожена каишка. Те имат златен и по-често сребърен елемент, но като цяло са продукт, базиран на градската култура. Плетените артикули са в голямата си част предназначени за мъжката потребителска група. При тях елементът от благороден метал е сравнително малък, но той притежава качеството на акцент, особено ако бъде гравиран.

Друга, чудесна за ежедневието представителка на групата е кожената дамска гривна. При тази гама продукти също присъстват кристалите от Swarovski, цирконият и други не-скъпоценни камъни. Дамската гривна с кожена верижка се вписва перфектно в по-младежкия, спортен аутфит. Стои страхотно с дънки и с всеки тип „бунтарско” облекло.

Официалните събития изискват да бъдете на нужната висота

Разглеждайки каталога ни, ще забележите, че бижутата ни представят различни стилови и ценови сегменти. Освен ежедневните евтини гривни, ще откриете и по-стилни и женствени дизайни – те са предназначени за специални събития. Обсипани с искрящи камъни Сваровски и Цирконий, с лекота ще се впишат отлично към елегантния тоалет на съответната дама.

Не само това – класическите и строго официалните ни изделия са идеалният подарък за една жена. Няма повод, при който биха били неуместен подарък. Можете спокойно да подарите такава гривна на баба си за нейната 80-годишнина, стига да е почитател на накитите и да не се е отказала да ги носи

Разглеждайки колекцията ни от женски гривни в търсене на идеалния подарък, е желателно да познавате добре предпочитанията на съответната жена. Най-лесно е да се ориентирате по стила ѝ на обличане, като заложите на накит, поодходящ за нейното облекло. Добре е да вземете предвид и някои черти от характера. По-експанзивните дами обичат по-масивни и впечатляващи бижута, докато пленяващите с деликатната си женственост предпочитат по-нежните и дискретни модели.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ