Пръстени

В категория Пръстени ще откриете качествени изделия с модерен дизайн, при създаването на които обаче не е следвана сляпо модата в ювелирното изкуство. Нашите майстори бижутери знаят как да отговорят на нуждите на клиентите ни, и да изработят накити, съобразени с актуалните модни тенденции, но в същото време, визията им да е уникална. Да притежава свой собствен стил и класа.

Толкова много поводи да поднесете именно такъв подарък

Пръстенът си остава царят на бижутата. Той, наред с гривната и герданът, е сред първите украшения, носени от човека. Историята твърди, че с колелце от жилава клонка, поставено на пръста, първобитните мъже са отбелязвали коя жена от племето им принадлежи. Това, според учени, историци и антрополози, е прототипът на годежния пръстен, запазил своята символична стойност до днес.

Царе и знатни особи са носили златни и сребърни пръстени, изпълняващи функцията на печат. За да не бъдат печатите присвоени и използвани за користни цели, властелините са ги носили на ръката си. Печатът, изобразяващ символа на съответното кралство е служил и като отличителен белег за позицията на съответната знатна особа, и като клеймо, с което са подпечатвани важни укази, закони и кореспонденция.

Пръстенът в ролята му на показател за социален статус и символ на господство, вече почти не съществува, поради което все по-малко мъже носят такова украшение. Бижутерите са фокусирани главно върху изработката на дамски пръстени, чиято роля е основно да красят ръцете на своите притежателки. Върху дамските бижута е главно съсредоточена и нашата дейност.

Пръстените продължават да бъдат много търсени за подарък, независимо по какъв повод и с какво намерение. Предложението за брак е само една от многото причини един мъж да подари на любимата си жена точно пръстен. Бижу с красив дизайн, изработено от благороден метал и украсено изящно със скъпоценни или синтетични камъни, не губи своята стойност. То винаги ще успява да придава допълнително обаяние на дамската ръка.

Какви са последните модни тенденции?

Категорично можем да заявим, че семплата визия и скромните размери не са на мода сред пръстените за жени в последните няколко години. Дори брачните халки придобиват все по-пищно излъчване, а какво да кажем за пръстена, чиято роля се заключва единствено в това да бъде украшение.

В каталога ни ще откриете масивни и невероятно атрактивни пръстени на съвсем достъпни цени. Среброто е основният материал, използван за тяхната изработка, защото притежава една изключителна универсалност. Сребърните бижута могат да се носят както ежедневно, така и при много специални официални събития. Еднакво добре се вписват в строго елегантно облекло и в по-експресивни стилове на обличане.

Пръстените ни се отличават с масивната си структура, що се касае до декоративната им, горна част. Формите са разнообразни, но по своята същност те следват една сходна тенденция. Горната им част е толкова голяма, че покрива не само пръста, на който се носят, но и част от съседните пръсти. Идеята е едно такова бижу да привлича погледа към ръката моментално.

Страхотната ни колекция, посветена на пръстена, включва модели със и без декоративни вложки. Всички те обаче имат изключително атрактивни украсителни детайли. При някои декорацията е изпълнена с майсторско оформяне на метала, докато други са с инкрустирани камъни с различна големина и цветове.

В изработката на тази категория бижута отново сме заложили на двата кристала, които най-силно се доближават до диамантите по свойството им да пречупват и отразяват светлината – цирконите и сваровските кристали. Ще откриете ювелирни изделия, обсипани с множество малки кристалчета, а също и такива, използващи само един, но наистина солиден елемент.

На какво да базирате избора си?

Изборът на сребърен пръстен за специална жена не е проста задача, особено ако не ви е напълно познат нейния вкус и предпочитания по отношение на бижутата. Някои дами харесват по-семплите, класически аксесоари, докато други следва стриктно повелите на модата и не се страхуват да експериментират.

Визията и големината на пръстена, който ще изберете, би трябвало да отговаря на стила на съответната дама. Ако тя се облича семпло в елегантни и женствени дрехи, изберете модел с по-дискретно излъчване. Цветните камъни не са добра идея, поради свойството на някои цветове да доминират.

Все пак бижуто трябва да бъде допълнение на цялостния облик, но не и основен детайл на визията. Не бива да бъдем облечени в накити, а просто да ги използваме така, че присъствието им да прави комплимент за начина, по който сме избрали да се облечем. Комбинирането на пръстените с други аксесоари също поставя различни въпроси.

Избирайки някой от уникалните ни пръстени сребро, е добре да обърнете нужното внимание на дизайна му. Дали формата или камъка ще подхождат на любимото колие, гривна, обеци на бъдещата притежателка на съответното изделие. Ако тя обича да се кичи с произведения на ювелирното изкуство, обезателно следвайте линията на бижутата, притежавани от въпросната дама.

Това се отнася и до материала. Уверете се, че среброто е неин фаворит, иначе рискувате подаръкът ви да остане неизползван или съвсем рядко носен – може би единствено от желание да бъдете зарадван. За дамите, чийто афинитет е към златото, имаме чудесни позлатени екземпляри, създаващи усещането, че са златни.

Имайте предвид, че не на всички жени подхождат големи сребърни пръстени. Този факт се обуславя и от самата форма на ръката. На елегантна ръка с изящни дълги пръсти и атрактивен маникюр те стоят прекрасно, но ефектът е далеч от перфектен, когато пръстите на дамата са къси, по-пълни, а ноктите изрязани максимално ниско.

За представителките на нежния пол, чиито длани са доста далеч от общоприетото за съвършенство, сме създали не по-малко привлекателни женски пръстени. Такива са моделите ни без камъни с отворена (неплътна) структура на декоративната част, както и пръстените с циркони. Цирконите не бива да са с голяма численост Един или максимум три кристала са напълно достатъчни.

Господата, пред които стои задачата да избират за първи път пръстени за жени, следва да вземат решение и относно вида на кристала, който ще украсява избраното изделие. Цирконът е един изключително класен минерал, подходящ за дамите с предпочитания към класическите накити и аксесоари изобщо. За тях са подходящи безцветните (прозрачни) вложки.

Не на последно място е важно да определите точно размера, избирайки някой от уникалните ни дамски сребърни пръстени. За ваше улеснение сме приложили таблица с възможните параметри на вътрешния диаметър, по която да определите идеалния за съответната дама размер. Добре е да направите предварително измерване, използвайки друго бижу за орииентир.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ