Обеци с цирконий

 • Цена
  лв. - лв.
 • Тип
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Подходящо за
  0
  0
  0
 • Събития
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Материал
  0

Има много причини да заложите на чифт изключително красиви обеци с цирконий. Най-основателната е прелестта на бижутата, декорирани с този далечен родственик на диаманта. Камъните допълват дори изключително прекрасната форма, придавайки на самото ювелирно изделие уникален стил и класа. Отличен избор от изделия с уникални дизайни, изработени по най-високите стандарти от нашите майстори бижутери.

Цирконът – достъпният аналог на диаманта

Сред множеството накити, открити в египетските гробници, обеците заемат едно от първите места. Фантазията на източните майстори не е познавала граници, затова и до днес бижутерите се стремят да достигнат тяхното майсторство в сътворяването на изумителни дизайни. Обецата е накит, който трудно остава извън полезрението на околните, ето защо нейният блясък е обикновено тъсен ефект.

Цирконът, с който са декорирани обеците от изящната ни колекция, е специален минерал, който често се бърка с изкуствено създадения кристал кубичен цирконий, познат още с наименованието  „фианит”. Циркониевият силикат (ZrSiO4) е естествен полускъпоценен минерал от вулканичен произход с много примеси в състава си.

Името му идва от персийската дума Zargun, която в превод означава „златен“. Камъкът се добива във Виетнам, Тайланд, Шри Ланка и Мадагаскар. Една от най-красивите му разновидности, е наречена жаргон, тя има златисто жълт оттенък. Също така се среща в кафяво, оранжево, червеникавокафяво, тъмно зелено.

В днешно време камъкът не е чест гост в бижутерските работилници, и причината за това не е толкова в неговата изключителност - минералът се добива в Сибир, Якутия, Шри Ланка и САЩ. Той има силно пречупване на светлината, но поради своята крехкост, обработката му, за да се разкрие цялата красота на минерала, е доста сложна.

Поради тази причина е по-лесно да се вмъкне кубичен цирконий в бижутата, отколкото да се намери висококачествен циркон. Нашите майстори бижутери подбират много внимателно камъните, които ще бъдат инкрустирани в колекцията ни от дамски обеци. Благодарение на майсторските им умения в комбинация с най-добрите съвременни машини, ние влагаме цирконите в изделията, така че не само да не се нарушава тяхната цялост, но и да се запазва във времето.

Цирконите, вградени в сребърните ни обеци са с изключително високо качество. Срещат се в множество цветове, количество и форми. Изборът ви се простира между съвсем семпли и малки топчета и халки, стигайки до висулки с внушителна големина и впечатляваща форма. Висулки, топчета, халки с всякакъв диаметър – дизайните позволяват на всеки да намери идеалния модел.

Дамските ни сребърни обеци с цирконий са изработени от висококачествено сребро Проба 925, като не липсват и изделия от родирано Сребро, чието предимство е, че не потъмнява с времето и употребата. Всяко закупено от нас изделие пристига при вас със сертификат за произход и качество.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ