Диамантени пръстени

 • Цена
  лв. - лв.
 • Размер
  0
  0
  0
  0

Хората търсят диамантени пръстени основно, за да предложат брак. Диамантът си остава най-съвършеният скъпоценен камък, така че не е нужно да планирате годеж, за да подарите накит с брилянти на своята любима. Дамите, които могат да си го позволят, също не бива да бъдат подвластни на предразсъдъците.

Можете да носите каквото ви харесва, а кой не харесва диаманти? Култовата фраза от песента, изпята от Мерилин Монро: „Диамантите са най-добрият приятел на момичетата” е актуална и днес. Сигурни сме, че винаги ще бъде. Бижутерия Паладиум ви приветства с Добре дошли в най-луксозния и аристократичен раздел на фирмения ни онлайн магазин.

Каква концепция изразяват диамантените пръстени?

Златните пръстени с диамант си остават символ на любовта и брака. Неслучайно пръстените, с които мъжете предлагат на брак на своите любими са украсени именно с краля на скъпоценните камъни. Символиката е много силна в конкретния случай и тя обхваща както формата на пръстена, така и характеристиките на диаманта.

Пръстенът с един или множество малки диаманти накратко символизира обещанието за вечна любов и вярност. На практика това класическо сватбено бижу е материалното изражение на фразата: „Докато смъртта ни раздели!”. Формата на пръстените е кръгла, тоест, без начало и край – класически символ за безкрайността.

Традицията всеки от съпрузите да носи пръстен с диамант (или друг скъпоценен камък) произхожда от древен Египет. Нещо повече, от тогава датира практиката халките да се носят на безименния пръст на лявата ръка. Тази традиция датира от хилядолетия, установена от гръцките и римски народи, които вярвали, че през този пръст преминава вена, която достига директно до сърцето – вената на любовта.

Макар учените отдавна да са развенчали този мит, обичаят продължава да съществува. Символиката е онова, което привлича брачните двойки и придава на обреда романтично значение. Пръстенът е важна част и от годежа, и от самия сватбен ритуал. Той е олицетворение на обещанието, че винаги ще обичаш човека, на чийто пръст го поставяш.

Защо диамантът си остава класически централен елемент в пръстените за годеж?

Брилянтът сам по себе си е историческа фигура. Желателно е именно той да е централният елемент, украсяващ пръстена, с който се предлага женитба, както и брачната халка. Традиционният изчистен кръг от злато или платина беше леко изместен от халките с множество диамантчета в последните години. И това не е просто приумица на бижутерите, а реалното желание на бъдещите младоженци.

Камъкът символизира вечността, поради изключително трайната му природа и ненадмината здравина. Този естествен кристал е най-твърдото вещество, познато на човека. Нечуплив и вечен – точно какъвто би трябвало да бъде и брака, който започва със златен пръстен с диамант. Той същевременно е и много по-красив от всички други скъпоценни камъни, притежавайки блясък, какъвто никой друг минерал не би могъл да постигне.

Кое прави диаманта толкова специален?

Древните гърци са вярвали, че диамантите са сълзи, изплакани от боговете, както и отломки от падащи звезди. Римляните пък са споделяли поверието, че стрелите на Купидон са били насочвани от диаманти – може би първата връзка между скъпия камък и романтичната любов.

Диамантът е рожденият камък на дамите, родени през април. Ако вашата любима празнува рождения си ден през този месец, би било прекрасно да ѝ подарите красив пръстен с диамант на изгодна цена, изработен от бяло злато. Дори не е нужно да ѝ искате ръката, защото вероятно сърцето ѝ вече ви принадлежи.

Кое прави диаманта толкова специален? Може би преди всичко фактът, че това е един изключително стар минерал. Според някои експерти става въпрос за възраст от над три милиарда години. Брилянтите са съществували на нашата планета много преди да се появят дори динозаврите.

Може би ще ви бъде интересен произходът на елементът, украсяващ вашия пръстен бяло злато с диамант, затова ще ви запознаем с някои любопитни факти. Диамантите се формират на дълбочина от около 160км под земната кора и биват изведени на повърхността от дълбоки вулканични изригвания. Съставени са от един единствен елемент – те са 100% въглерод.

Под въздействие на огромна топлина и налягане дълбоко под земната повърхност въглеродните атоми се свързват по уникален начин, който е причина за красивата и изключително рядка кристална структура на диамантите. Украсеният с диамант пръстен е винаги скъп, независимо дали е златен, платинен или сребърен. Кристалът е вечен и си заслужава да се инвестира в такава скъпоценност.

Самото наименование на камъка произлиза от гръцката дума „Adamas”, която означава непобедим/неразрушим. В това име има смисъл, защото диамантът е ненадминато по твърдост природно вещество. Единственото нещо, което може да надраска брилянта е друг брилянт. В много култури по света вярват в мистичните сили на диаманта. Според древните индуси той пази от болести и нещастия и дава сили на човека, който го носи.

Колекцията ни от златни пръстени с диаманти ще очарова дори по-взискателните ни клиенти с изяществото си и високото качество на материалите. Изделията са изработени от 14-каратово бяло злато проба 585. Доставят се заедно със сертификат за произход и качество, т.нар. „сертификат за автентичност”.  Нашите бижута не са преработени и употребявани. Изработват се по поръчка на клиента в минимален срок.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ