Перли

 • Цена
  лв. - лв.
 • Подходящо за
  0
  0
  0
 • Тип
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Събития
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Материал
  0
 • Размер
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Не можем да не зарадваме своята солидна клиентела и с необходимия избор от висококачествени бижута с перли от най-висока класа. Перлата Swarovski не отстъпва по финес и изящество на натуралния бисер, но за сметка на това е с много по-достъпна цена. Перлените ни накити присъстват не само в самостоятелен вариант, но и в комбинация с Корал, Авантюрин и сребърни елементи.

Откакто Коко Шанел възроди традицията да се носят перли, се води дебат как е правилно да бъдат носени и дали изобщо. Докато едни са уплашени от старото суеверие, че носенето на органичен бисер или негов синтетичен еквивалент ще доведе до проливане на сълзи, то за други опасението е, че бисерите имат свойството да състаряват дамата, която ги носи.

В същото време Анжелина Джоли и други стилни холивудски звезди не се страхуват да експериментират с бляскавата си визия, носейки колие с перли, обеци, гривни и други накити на гала събития. Каквото и да е мнението ви за тях, едно е сигурно – те никога не остават в сянката на своя притежател.

История на перлените накити

Трудно е да се намери човек, който да остане равнодушен спрямо перлена огърлица, гривна или пък изящен комплект, включващ няколко тематично свързани накита. Благоговейното отношение по адрес на този уникален камък е заложено дори в нашия език - не напразно наричаме нещо изящно, истинско съкровище, което се откроява от общия вид подобни предмети, перла.

Освен това перлата е може би единственият камък, който не се нуждае от никаква обработка. Ражда се естествено в морския свят, и расте, стабилно закрепена в черупката на мида. Когато дойде време да се превърне в украшение, бижутерът не извършва никакви допълнителни манипулации. И защо да го прави? В крайна сметка перлата вече е съвършенство сама по себе си.

От древни времена огърлиците и превъзходните гривни с перли са неизменен спътник на аристократите и кралските особи. Рокли, корони, дори интериорът е бил украсяван с тях. Първите артефакти, доказващи употребата им в бижутерията датират от поне 40 век пр.н.е. В древна Месопотамия е живял цар на Персия, който е притежавал споменатото съкровище.

Перлите също се споменават във всяка от свещените книги - от Тората до Корана. Всякакви аксесоари, включително обеци с перли, са били любимо украшение в древен Китай и Индия. В Индия те са били носени като талисман, предпазващ от зли духове, а също и като знак за съпружеска любов и вярност.

В Китай обаче, перлите символизирали властта. Високопоставените служители винаги са носили мъничко мънисто със себе си. Колието е носено от самия император и от никой друг. В допълнение, 12 малки бисера са украсявали шапчицата му, за да е в унисон с огърлицата.

В Древен Египет не е имало по-отдаден почитател на бисерните украшения от кралица Клеопатра. Съществуват доказателства за нейните красиви перлени обеци, всяка с вложка от най-големите бисери по това време. Почти всеки знае легендата, в която Клеопатра, предизвикана от Марк Антоний в някакъв спор, потапя перла в чаша с вино и предлага напитката на римския пълководец.

В древна Гърция образът на Афродита, излизаща от морската пяна, се превръща в символ на неземната красота. Смята се, че веднъж щом излязла на брега, Афродита разклатила разкошната си коса. Капките, паднали на земята, се превърнали в бисери. Оттогава те са считани за символ на любовта и красотата.

Уникалните ни комплекти с перли биха събудили възхищение у всяка от древните богини и смъртни владетелки. Гривна с колие и обеците, без които не би бил съвършен нито един наш комплект - какво повече е нужно на една жена, за да покаже изискан стил, индивидуалност на характера и висока класа?

В средновековието, въпреки факта, че този период в човешката история се нарича „тъмните векове”, възхитителната красота на перлите им позволява да запазят статута си на царствен камък. Нещо повече, той е провъзгласен за символ на Дева Мария, а по-късно и на всички майки като цяло.

Тогава никой не си е помислял да пита как е редно да се носят перлени бижута. Вярвало се е, че майките могат да ги носят както си искат, защото те имали силата да защитават тях и техните деца от лоши очи и зли поличби. Бисерът е бил деликатно вграждан в дрехите, в косата и в някои лични принадлежности – за защита.

Ренесансът е епохата, в която перлата става масово разпространена. XVI-XVII век ​​в Европа се нарича векът на перлите. С какво и как да ги комбинират са се чудили не само монарсите, но и обикновените хора, които са били достатъчно богати, за да могат да си позволят. Днес всеки може да се окичи с уникални изкуствено създадени перли на съвсем достъпна цена.

Най-отдаден почитател на бисерните накити в цялата човешка история си остава Кралица Елизабет I. Твърди се, че нито едно излизане на кралицата пред нейното обкръжение не е могло да се осъществи, докато върху нея не са били сложени седем реда бисерни мъниста, всеки от които с различна дължина - най-дългият низ слизал до коленете.

Тази любов към млечните мъниста се предава и на Елизабет II. Едва ли можете да си спомните случай, в който настоящата кралица на Великобритания се е появила пред своите поданици без нейните емблематични перлени колиета. Те често са в компанията на чифт златни или сребърни обеци с перли.

XX век и по-точно, средата му е преходът към използването на култивирани бисери. В резултат на бруталните методи за добив, популацията от стриди е намаляла значително. Ето защо е било решено да се премине към култивирани - тоест изкуствено отглеждани бисерни мъниста. Модни икони като Грейс Кели, Жаклин Кенеди, Одри Хепбърн и Мерилин Монро неуморно украсяват своите вратове и деколтета с бижута от перли.

В наши дни жените се притесняват да се окичат с накит с перлена вложка, с изключение на, може би чифт наистина ослепителни обеци перли. Колието се е превърнало в етикет за достолепна дама на преклонна възраст, а в епохата на култ към младостта, никоя жена не иска да я смятат за твърде възрастна.

Нашата „перлена” колекция е способна да промени изцяло представите за това древно и изключително стилно бижу. Превъзходните ни сребърни бижута с перли са направени по авангардни дизайни, така че да могат да се носят смело от млади дами, които отказват да робуват на предразсъдъци и клишета.

Уникалните ни перлени комплекти са подходящи за изискани дами, чийто лайфстайл изисква да бъдат винаги на висота. Те са подходящи дори за онези, приемащи пламенно правото на живот на животните, включително този на морските обитатели. Бисерите Swarovski® са изцяло синтетичен продукт, за чието добиване не са използвани незаконни и неморални средства.

Цената на един изящен комплект е съвсем достъпна, но обликът му създава усещане за лукс и кралски блясък. Допълнително предимство е здравината и непретенциозността на материала. Докато естествената перла изисква изключително внимание по време на носене и съхранение, тази, създадена от австрийската марка, е устойчива на по-неблагоприятни условия.

И все пак, не препоръчваме да съхранявате закупеното от магазина ни колие с перла в купчината с останалите ви аксесоари. Мънистата са също податливи на надраскване, което би влошило значително облика на бижуто. Желателно е да се пази от допир с твърди предмети, особено метални и остри.

Уникалните ни сребърни комплекти с перли се доставят в специални опаковъчни кутии, осигуряващи им максимална защита от надраскване и други повреди. Можете да държите накитите си в тях или в специална кутия с прегради, където е невъзможно нараняването им вследствие на контакт с останалите ви ювелирни украшения. Изделията се доставят със сертификат за произход и качество.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ