Сребърни лъжици

  • Цена
    лв. - лв.

Ако търсите перфектно изработена сребърна лъжица за бебе с уникален дизайн и високо качество, то настоящият раздел на фирмения сайт на бижутерия Паладиум е най-доброто място за покупка. Продуктите ни са дело на едни от водещите майстори бижутери в страната, изработени от сребро Проба: 925. На истинските естети предлагаме модели, декорирани с кристали Svarowski.

Практичен и стилен подарък за детенце

Макар че обикновено е поставено на второ място след златото, среброто е силно подценяван метал, използван в множество аспекти на живота от хилядолетия. Той е не просто зашеметяващо красив материал и най-светлоотразяващият (лъскав) елемент, открит до момента, но и притежава уникални лечебни свойства.

Лечебните качества на среброто варират от лечение на изгаряне до предотвратяване на слепота при бебета. От векове се използва за пречистване на питейна вода, а да не говорим за мощната сила на сребърните амулети срещу лоши очи и невидими зли сили. Една красиво изработена сребърна лъжичка за бебе е не просто обикновен сувенир, а практично екологично чисто приспособление за хранене.

Благодарение на антибактериалните и антимикробните свойства на среброто, то обикновено е предпочитан материал за кръщене при подаръците в целия свят. Можете да се чувствате напълно спокойни, че подаръкът за любимото детенце е от метал, който е напълно нетоксичен. Полезните качества на сребърните прибори отдавна са установени от множество независими източници.

Ето защо, когато ви поканят на кръщене или друг специален повод при новородено, заложете на красива сребърна лъжичка на изгодна цена. Подаръкът ви ще бъде не толкова символ на статус, а полезна вещ, с която бебето ще бъде хранено. Колкото до символиката, лъжичката от чиста сребърна сплав е приета за пожелание за крепко здраве, щастие и просперитет по цялото земно кълбо. Традиция, датираща от векове.

Сребърните сплави, използвани в бижутерията притежават всички антибактериални и противовъзпалителни свойства, описани в научната литература. Не само бебешките бижута, но и приборите за хранене от ценния материал допринасят за доброто здравословно състояние на крехките и деликатни същества. Все повече родители обръщат гръб на пластмасата, залагайки на съдове и прибори от чисто сребро.

Третият метал

Смята се, че сребристият метал е третият, открит от човека, като данните за използването му датират още от каменната ера. Това го прави един от най-старите материали, влезли в употреба в бита и културата. Приложението му в изработката на накити започва на много по-късен етап. Много вероятно е хората да са използвали първо сребърни лъжици, а едва по-късно и такива бижута.

И докато жълтият цвят на златото бива свързван със слънцето, то белият блясък на среброто създава асоциации с луната. Първото наименование на метала е „Argyros”, което в превод от санскрит означава „искрящо бял”. И до днес в периодичната таблица металът е представен със символа „Ag”, обозначаващ оригиналното му име.

Макар да не се знае с точност кога са открити първите сребърни залежи, съществуват данни за добив, датиращи от 3000 години пр. н.е., а процеси по рафиниране на метала, позволяващи да се отделят неблагородните метали като олово и мед, са познати на човечеството от векове. Особено важно е при изработка на сребърни лъжички оловото и медта да не присъстват в сплавта, не само заради окислението, но и заради токсичността на първия от двата елемента.

Металът със сребрист цвят е участвал в сплавта на множество парични единици още от древността. Сребърните стерлинги и други монети са били валидна разменна валута по целия свят, а първият американски сребърен долар е изсечен на 15 октомври 1794 г. в съответствие със Закона за монетите от 1792 г.

Наличието на дори само един сребърен прибор в нечий дом, му е давало статут на резиденция на благороден род. Оттогава датира и прословутият израз „роден със сребърна лъжица в устата”. Заради него и днес този предмет е класически подарък за новородено в много страни по света. В наши дни дори хора със скромно потекло и финансови възможност могат да си позволят да поднесат такъв дар, отправяйки пожелание за материално благополучие.

Кое отличава различните изделия?

Ако сте твърдо решени да подарите именно сребърна лъжичка на едно мъничко човече, в търсене на подходящия продукт ще попаднете на впечатляващо разнообразие от модели и дизайни. В нашия каталог са представени достатъчно класни и луксозни представители на въпросния подаръчен артикул, за да изпаднете в сериозно затруднение кой модел да изберете.

По какво да различите качествения артикул от некачествения и как да изберете подходящия за конкретното дете? Факт е, че предлагането на сребърни лъжички за бебе е огромно както в специализираните физически магазини, така и в интернет пространството. Изключително важно е да изберете внимателно мястото за покупка, за да не се окаже, че сте купили посребрен прибор, а не такъв от чисто сребро.

Лъжичките за бебета се различават основно по формата и дебелината на дръжката, така че това е детайлът, заслужаващ по-специално внимание, когато избирате. Декорациите, оформящи дръжките на приборите са наистина впечатляващи, а някои имат триизмерен орнамент на върха под формата на мече, ангелче, цвете и др. Понякога тези детайли са украсени със скъпоценни или синтетични камъни, например с кристали Сваровски.

Цената на една изящна сребърна лъжичка за бебе би могла да достигне стойността на полезен домакински уред, поради което бюджетът, който сте определили за покупка на подаръка е също определящ за изделието, което ще изберете. Сигурен начин да се избере правилния модел е вида на декорацията върху дръжката. Моделите с камъни и цветчета са по-подходящи за момичета, докато за момченца са идеални дръжките със семпла, изчистена визия и тези с аристократичен дизайн.

Когато избирате лъжичката, обърнете внимание на нейния размер и тегло. На децата, които тепърва се учат да се хранят сами, трябва да се избират по-леки прибори с интересни и забавни изображения. Декорацията ще привлича интереса на малките, дори ако мама или друг близък ги храни. Понякога храненето е битка, която възрастните печелят с хитрост.

На дете над 6 години може да се подари по-голяма сребърна лъжичка, която не би трябвало да е с по-висока цена, особено ако дизайнът е максимално изчистен. Лъжицата може да бъде с по-широк държач, в случай че е предназначена за момче. По-широката дръжка ви дава възможност за гравиране на мило послание.

Покупката на сребърна лъжичка за кръщене, ви задължава да потърсите специална символика в орнаментите на декорацията. Всички християнски символи, включително ангелите са добре дошли. Подаръкът ви трябва да бъде в унисон с темата на празника. Така след години той ще напомня на вече порасналото детенце по какъв повод му е бил поднесен и от кого.

Лъжичките от сребро са универсален продукт, който би могъл да има не само практично приложение, но и да изпълнява ролята на специален сувенир. Някои ги излагат на показ в дома си, а други ги съхраняват в специални кутии и ги пазят като семейна реликва. Поради тази причина е добра идея да гравирате прибора преди да го поднесете. Гравюрата може да включва името на детето, датата на кръщенето или ваше лично трогателно послание.

Гравирането е част от дейността ни, така че не се колебайте да се възползвате от тази наша услуга. Не забравяйте, че гравираните подаръци повишават многократно своята сантиментална стойност, показвайки персонално внимание към получателя. Можете да ни оставите текста, който искате да гравираме върху лъжичката в полето, предназначено за целта.

Всички наши сребърни лъжици за бебе се доставят, придружени от сертификат за произход и качество. Ние сме перфектното място за покупка на такъв сувенир, гарантирайки пълното съответствие на продукта с посочените в описанието му характеристики. Продуктите, представени в категорията са изработени съобразно законовата уредба в РБ, регламентираща търговията с благородни метали.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ