Годежни пръстени

 • Цена
  лв. - лв.
 • Подходящо за
  0
 • Материал
  0
 • Тип
  0
  0
  0
 • Събития
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Размер
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Изтънченост, изящество и класика – тези три качества са валидни за колекцията ни от годежни пръстени. Фактът, че се намирате в този раздел, подсказва, че планирате да направите най-важната стъпка в живота си. Желанието ви да се обвържете с конкретна жена говори ясно, че тя е специална. Това ви задължава да изберете внимателно пръстена, с който ще ѝ предложите брак. Той трябва да е също много специален. Ние от Бижутерия Паладиум ще ви помогнем в решаване на сложната задача.

Полезни съвети как да намерите идеалния?

Покупката на годежен пръстен е важен етап за всяка връзка и сериозен финансов ангажимент. Вероятно търсите перфектното бижу, но същевременно сте задължени да се вместите в някакъв бюджет. В същото време ювелирният пазар предлага толкова много възможности за избор, че увереността ви в това, което търсите, може много бързо да се изпари.

В следващите редове ще ви дадем полезни съвети как да изберете пръстена, с който да се сгодите. Може би държите на класическия дизайн, а може би искате нещо ефектно и нетрадиционно, което да подсказва за оригиналния ви начин на мислене. Ето и първия съвет: пръстенът, който би бил перфектен за дамата, спечелила сърцето ви, трябва да изразява нейната същност и стил, а не вашата оригиналност.

За да пожънете грандиозен успех и тя да каже своето „Да” – на вас и на пръстена, се запознайте с нашите съвети:

Вземете решение за камъка в центъра

Класиката годежен пръстен с диамант едва ли някога ще изгуби своята актуалност. Днес обаче хората имат пълната свобода да се отклоняватт от традициите и да изберат друг скъпоценен или полускъпоценен камък, който да бъде поставен в центъра на пръстена. И да, камъкът е задължителен елемент при точно този вид бижута.

В случай, че вече сте заложили на диаманта, ще се наложи да решите с каква форма да бъде централният елемент. Дори скъпоценните камъни се предлагат в най-различни големини и форми. Ако искате пръстът на вашата бъдеща годеница да изглежда по-фин и изящен, заложете на вертикална форма като овал, круша или маркиза.

Брилянтите с кръгла и овална форма притежават невероятен блясък. Формите Ашер и Смарагд се отличават с бляскави фасетни стъпки в рамката на среза. Макар да не излъчват огъня на брилянтния срез, стъпковите фасети са изключително изискани и елегантни. Те принадлежат повече към „Винтидж” стилистиката. Сърцевидните камъни, пък красят най-романтичните годежни пръстени с диаманти.

Срез, цвят, яснота и карат – важни характеристики на диаманта

В ювелирните среди в англоезичните страни, тези 4 характеристики на диаманта са познати като 4-те „C” - cut, color, clarity, carat. Срезът, цветът, яснотата и каратите влияят директно на цената на диамантите. Истинските брилянти са винаги сертифицирани и класифицирани от водеща лаборатория за скъпоценни камъни. Това гарантира, че са автентични и качествени.

 • Срез: кройката на камъка е първата характеристика, която ще разгледаме. При всяка форма има определен брой фасети, които трябва да присъстват в кройката на диаманта. Тези фасети следва да са изрязани правилно и да имат точните пропорции, за да бъде срезът перфектен. Покупката на годежен пръстен бяло злато от каталога ни, ви гарантира перфектно изрязан брилянт;
 • Цвят: Цветът на диамантите се степенува по скала от D до Z. Буквата D означава безцветен, докато Z обозначава светложълт цвят. Ако бюджетът ви е ограничен, можете да решите да понижите този показател, тъй като диамантите с по-топъл цвят могат да бъдат маскирани в жълто злато в класическите златни годежни пръстени;
 • Яснота: Яснотата варира от Flawless (FL) до Included (I). Тези степени се основават на диаманта, наблюдаван под 10-кратно увеличение. Вътрешно безупречен (IF), много много леко включен (VVS), много леко включен (VS) и леко включен (SI) – всичкитези показатели се поставят между основните степени;
 • Каратът: Единична десетична точка в теглото на карата може да доведе до значителен скок в цената на камъка. Цената ще скочи, когато купувачът избере тегло с пълен карат, но разликата в размера между диаманти от 0,90 карата и пълен карат е едва забележима.

Изберете метала и декорациите

След като сте избрали камъка, следва да решите от какъв вид благороден метал да бъде изработен пръстенът. Повечето хора се фокусират върху златни годежни пръстени, като днес най-популярни са пръстените, изработени от белия вариант на златото. Той е по-евтин от платината, но притежава сходно на нея визуално въздействие.

Платината е чудесен избор, но пръстените от този материал са доста по-скъпи от не по-малко обаятелните годежни пръстени бяло злато. Розовият вариант на златото има в състава си солидно количество мед, който придава на метала розов отенък и щипка романтика на самото бижу.

Време е да се фокусирате върху детайлите

Все повече бъдещи младоженци търсят уникални годежни пръстени – такива, каквито не биха видяли на ръката на друга жена. За тях сме готови да изработим модел по поръчка, включително по дизайн на клиента или снимка от чужд каталог. Някои мъже предпочитат халката на пръстена да е декорирана с фини камъчета, докато други държат пръстенът да е гравиран от вътрешната страна.

Нашите клиенти могат да бъдат сигурни, че всяко тяхно желание ще бъде изпълнено. Майсторите ни бижутери, както и дизайнерите на компанията ни, са готови да ви предложат различни дизайнерски варианти, както и леки модификации на мострите, представени в каталога ни. Помислете за гравиране, защото то ще придаде допълнително очарование на предложението ви за женитба.

Какво ще откриете при нас?

В онлайн версията на бижутерийния ни магазин ще попаднете на стилни и елегантни годежни пръстени на ексклузивни цени. Инкрустираните в централната им част диаманти ги правят класическо решение, с което просто няма как да сгрешите. Можем също да предложим широк диапазон от стилове, както и избор на вида и цвета на метала.

Покупката на златен годежен пръстен с диамант е отговорна задача, но също и един сериозен финансов разход. Никога не оставяйте такова решение на случайността. Пазарувайте само от утвърдени и популярни производители, каквито сме ние. Това ви дава пълната увереност, че закупеният продукт притежава точно характеристиките, представени в описанието на продукта.

Намирането на оригинален и автентичен годежен пръстен на цена, която се вписва перфектно в бюджета ви, е трудно, но не и невъзможно, стига да знаете къде да го потърсите. Отличните характеристики на годежните ни модели са налице – качествени материали, стилен дизайн и безупречна изработка. Цената със сигурност ще ви удовлетвори напълно.

Какво друго трябва да обмислите, преди да поръчате пръстена?         

Встъпването в брак е една от най-сериозните стъпки във вашия живот и едно от най-важните решения, които трябва да вземете е изборът на най-подходящия златен годежен пръстен. Той наистина трябва да се избере много внимателно, защото дори да не се носи постоянно, той със сигурност се пази цял живот.

В много семейства пръстените ( венчални и годежни) се предават от поколение на поколение. Може би вашият бъдещ син ще предложи брак на своята любима с пръстена, с който сте спечелили неговата майка. Колекцията ни от златни пръстени – годежни и стандартни би могла да спечели дори по-взискателните купувачи.

На първо място е необходимо да се запознаете с вкуса на бъдещата ви съпруга относно бижутата. Мъжете често допускат грешката да избират годежни пръстени – златни или платинени, водени изцяло от собствения си вкус. Все пак дамата, спечелила сърцето ви, е тази, на чиято ръка ще бъде поставено изделието. Искате тя с гордост да го носи и показва на своите приятелки, нали?

Важно е да знаете отношението на годеницата си към камъните. Макар, че едва ли съществува жена, която не харесва диамантите, някои дами предпочитат да се отклонят от традицията. Пръстените за годеж, украсени с рубини и сапфири не са изключение. Също така има нискобюджетни алтернативи на диаманта, за които може би трябва да помислите, ако средствата ви са ограничени.

Абсурдно е да се купуват пръстени, особено годежни, без да се знае точният размер на пръста, на който бижуто ще бъде поставено. Не бива да изпадате в неловка ситуация, в която предлагате брак, но пръстенът не става. И понеже предложението е винаги част от изненада, няма как да вземете мерките по стандартния начин. Послужете си с хитрост – вземете някой от пръстените от нейната колекция и измерете неговия диаметър.

Важно е обаче да знаете, че традиционният пръстен годежен се носи на конкретен пръст и на определена ръка. В различните култури пръстените се носят на лява или на дясна ръка. Винаги обаче се поставят на безименния пръст. Тук възможността да се допуснат грешки е твърде вероятна, затова ще ви дадем полезни насоки и по този въпрос.

Ръката, на която ще поставите предоставения от нас годежен пръстен от бяло злато се определя от религиозната принадлежност на бъдещата ви годеница. Според източноправославната църква, пръстенът при сгодяване се поставя и носи на дясната ръка, а при католиците – на лявата. Дясната ръка е правилното решение и за протестантите, каквито са повечето поданици на Великобритания и САЩ.

Трябва да сте напълно уверени в избора на централен елемент. Инкрустираният в златния годежен пръстен диамант е класика, която кара всяка жена да се почувства специална. Диамантът е скъп камък, но същевременно е най-твърдото вещество, познато на човека. Той също така притежава повече блясък и огън в ядрото си от всички други скъпоценни камъни.

Диамантите са традиционният избор при изработката на класически годежен пръстен, защото имат свойството да издържат на всякакви механични и химични въздействия и да запазват обаянието си в продължение на десетилетия. Брилянтът ще издържи ежедневно носене и ще изглежда все така красив, както в момента, в който сте закупили пръстена.

Предимства на метала, на който сме заложили

Годежен пръстен злато е класическият вариант, на който повечето хора залагат. Дали златотото да бъде в бял, класически жълт или розов цвят е въпрос на лични предпочитания. Платината е друг вид благороден метал, използван в бижутерията за направата на този вид ювелирни изделия. Тя е доста по-скъп вариант, но дали е по-добър избор – нека обърнем внимание и на този въпрос.

Да заложиш на диамантен годежен пръстен е лесната част от задачата, но доста по-сложно е да се избере метала, от който той ще бъде направен. Платината се смята за по-луксозен и класен материал, може би, защото цената му е значително по-висока. Истината е, че платината е малко по-плътна, което я прави по-тежка от златото. Тя създава по-солидно усещане, поради което жените, носещи рядко бижута по ръцете, свикват по-трудно с носенето на пръстена.

Скъпата платина, въпреки цялото ѝ изящество, ще потъмнее леко с времето, докато изработеният от бяло злато годежен пръстен ще изсветлее след продължително носене. Когато цветът на метала е максимално светъл, пръстенът изглежда като нов и притежава още по-силен блясък. Платинените бижута се нуждаят от периодично полиране, докато златните не изискват почти никаква поддръжка.

Много малко мъже могат да закупят спонтанно диамантен годежен пръстен. За такава спонтанна постъпка не е достатъчно да сте безумно влюбени – нужни са значителни финансови средства. Ние съумяваме да ви предложим годежен пръстен с диамант на цена, съизмерима с една средна работна заплата в нашата страна. Това означава, че не е нужно да спестявате дълго, за да се сгодите.

Какво символизира пръстенът и защо е важна част от годежа?

Изработените от нашата компания годежни пръстени от бяло злато са много повече от скъпо и красиво украшение. Пръстенът е преди всичко символ на обвързване – един вид знак за околните, че дамата е обвързана и скоро ще стане нечия законна съпруга.

Традицията да се подаряват годежни златни пръстени е плод на цивилизацията. Според много историци и антрополози обаче, още в каменната ера мъжете са връзвали на женския пръст връвчици и гъвкави клонки като знак, че определена жена е тяхна принадлежност.

Годежите днес са немислими без диамантени годежни пръстени, но в исторически план, те са новост за нашата страна. Нашите баби и дядовци не са имали финансовата възможност да си подаряват накити, особено от благородни метали и декорирани с брилянти. В недалечното минало такъв пищен жест е бил присъщ единствено на аристокрацията и кралските особи.

Днес вие планирате да закупите изумително красив годежен пръстен бяло злато с диамант, което показва, че сте успешен човек и за вас традиционното семейство съвсем не е отживелица. Намирате се на правилното място, защото нашата продукция е с отлично качество, привлекателна визия и достъпна за редовия български купувач.

Не е нужно да посещавате физически магазин за годежни пръстени, за да сте сигурни, че сте направили идеалната покупка. Като водеща ювелирна компания в страната, ние ще ви съдействаме да закупите пръстена онлайн, като ви насочим към важните параметри, с които следва да се съобразите. Бракът започва с покупката на пръстена, затова точно в този момент е изключително важно да не допускате грешки.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ