Гривни с цирконий

 • Цена
  лв. - лв.
 • Тип
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
 • Подходящо за
  0
  0
  0
 • Материал
  0
  0
  0
 • Събития
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  0

Сребърните гривни с цирконий от специалната ни колекция са идеалният подарък за всеки повод и за всяка жена. С изключително ниски цени, но същевременно от висококачествени материали, няма как да не спечелят вашето внимание. Гордеем се изключително много с майсторската изработка и уникалните дизайни. Ако търсите нещо различно от масовата бижутерия, определено сте попаднали на правилното място.

С какво са по-добри от останалите?

Сребърната гривна в древността е била скъп накит, носенето на който е било привилегия единствено за знатните дами и коронованите особи. Днес не само жените от елита, но практически всяка жена, има възможност да се окичи с такъв орнамент, независимо дали го е получила като подарък или си го е купила сама.

С какво гривните с циркониев елемент превъзхождат останалите? На първо място с изключително финото си и елегантно излъчване. Дори един по-масивен модел, с инкрустирани върху него множество по-големи камъни, не би могъл да изглежда грубо и твърде крещящо. Среброто, освен всичко друго е един от най-нежните и приятни благородни метали. Изделията ни са изработени от сребро с висока чистота – проба 925.

Цирконият е елементът, който отличава изделията в раздела. Тук е представена цялата ни гама гривни от Цирконий, и следователно трябва да обърнем малко по-специално внимание на въпросния минерал. Сред изделията ни този изящен камък се среща в най-разнообразни размери, нюанси и конфигурации. И така:

Цирконий е името на химичен елемент. Поради сходството на имената, той често се бърка с циркон, но това е погрешно, най-малкото защото цирконийът е метал, а цирконът - минерал. Цирконият има сребристо-сив цвят, пластичен е и практически не корозира. Той е особено ценен в медицината и ядрената енергетика. Притежава добра биосъвместимост и устойчивост на биологични среди, което означава, че има отлични хигиенни свойства.

Този метал се използва за протези, хирургически инструменти и прибори. Много хора намират за полезно носенето на циркониеви гривни, макар такава полезност все още да не е подкрепена от научните изследвания. Цирконият рядко се среща в бижутата, така че ако тази дума е записана в паспорта на новата ви гривна, това означава, че най-вероятно не става дума за метал, а за вложка, направена от кубичен вариант на циркония.

Кубичният цирконий е естествен камък, циркониев силикат, получен по естествен начин. Основните находища са разположени в Източна Азия и Мадагаскар. Минералът от вулканичен произход също се добива в Урал, Якутия, Бразилия, Канада, някои щати на Америка и Австралия. Външно е много подобен на диаманта, има подобни пречупващи светлината свойства и може да блести не по-лошо от шлифования диамант.

В природата цирконът се среща в различни нюанси, той може да бъде червен, син и зелен. В голяма част от превъзходните му цветови вариации ще го срещнете в колекцията ни от сребърни гривни с Цирконий.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ