• Гривна с червен конец и златен елемент Дървото на живота

Гривна с червен конец и златен елемент Дървото на живота

Наличност:
В наличност
Модел:
B70_gold
Цена
130.90лв.

Описание

С гривна от червен конец се окичват тези, които са най-уязвими и слаби – малките деца, родилките, младите булки, по-възрастните. Червен конец се слага и на тези, чиито красота, успехи и щастие могат да предизвикат завист. Някои вярват, че амулетът предпазва от лицемерите, от завистниците, от лошите очи.

Предлагаме ви красива амулетна гривна с дървото на живота, като декоративен елемент. Това прелестно бижу би било чудесен подарък за всеки личен празник, но може да се подари и без да има особен повод. Цената му е достъпна, а материалите и изработката са с характерното за нашите бижута високо качество. Поръчайте още сега!

Конецът в червено – мощна защита срещу негативни влияния

Трудно е да се намери точна информация за произхода на традицията на ръката да се връзва червена връв срещу болести и нещастия. По нашите земи въпросният обичай съществува от хилядолетия, но днес той е по-скоро моден тренд, отколкото национална традиция. Холивудски знаменитости, спортисти и дори политици се предпазват от лоши очи с такъв амулет.

Хората, които вярват в защитните сили на конеца, и тези, които просто искат да са в крак с модния тренд, проявяват сериозен интерес към гривните ни с червени конци. Като утвърдена ювелирна марка, ние ги предлагаме декорирани с прелестни златни и сребърни елементи. По този начин към качеството на амулет се добавят и характеристиките на красиво бижу.

Дамската гривна Дървото на живота е пример за майсторството на нашите бижутери. На златния детайл ще обърнем внимание малко по-късно, а преди това ще ви запознаем с отличните характеристики на червения конец. Конецът, който използваме за изработка на нашите гривни, представлява нежна връвчица от изящно оплетени синтетични влакна.

Конците, с които работим са изключително здрави и устойчиви на късане, като същевременно са гладки и приятни на допир. Оцветени са с напълно безопасни за здравето багрила, които не „пускат” боя дори след намокряне. При мокрене, конецът не се отпуска и не оцветява ръката. Дължината на гривната е регулируема посредством възела. Подходяща за всеки, независимо от обиколката на китката.

Елемент с дълбока символика

 Декорираната с дървото на живота гривна е всъщност един много специален продукт, криещ в себе си дълбока символика. Символът е широко застъпен в ювелирното изкуство, защото и той, както конеца, притежава магически сили и свойства. Знакът символизира връзката между земния и небесния свят, като корените показват връзката ни със земята и тленността на човешкия живот, а короната – нашия небесен произход.

В източната култура, където идеята за прераждането е широко разпространена, този символ е популярен и обичан. Амулетът, каквото всъщност представлява това изделие, е подходящ за дами на всякаква възраст. По традиция у нас червени конци трябва да носят родилки и кърмачки, за да се предпазят от лоши очи. Уместно е да подарите гривната на жена, на която предстои да стане или наскоро е станала майка.

Макар конецът да е основен материал тук, ние намираме сериозна причина да наричаме това изделие Златна гривна Дървото на живота. Именно златният декоративен елемент е акцентът в бижуто и го отличава от всички останали в нашия каталог. За изработката на детайла е използвано злато 14 карата, проба 585.

Поради наличието на елемент от благороден метал, този продукт ще ви бъде предоставен заедно със сертификат за произход и качество. Пазете този документ, дори ако купувате изделието за подарък. Той е вашата гаранция, че сте закупили ювелирен продукт, отговарящ на всички законови изисквания.

Вижте още:

 • 60-Дневна политика за връщане

  Ако не сте доволни от избора си, върнете продукта в оригинално състояние в рамките на 60 дни, като попълните електронната форма за връщане.

 • 60-Дневна политика за преоразмеряване

  Бижутерия Паладиум дава пълна гаранция за качеството на своите продукти и напълно безплатно ще ви съдейства с преоразмеряване на пръстен в рамките на 60 дни от получаването.

 • Материалите не предизвикват алергии

  Бижутерия Паладиум работи само с благородни метали – злато 14 карата пр.585 и сребро пр.925. Качествените метали и камъни, използвани в нашето производство, не предизвикват алергии.

 • Експресна доставка с преглед и тест

  Бижутерия Паладиум ще изработи желаното от Вас бижу в най-кратки срокове.Също така предлагаме безплатна доставка до офис на Еконт за всички поръчки над 100 лв.

 • Сертификати за автентичност

  Бижутерия Паладиум е вписана в публичния регистър на Министерство на Финансите като фирма по добиване, преработване и сделки с благородни метали и скъпоценни камъни и изделия със и от тях. Нашите бижутата се маркират в НАП с държавен щемпел с предвидените в закона маркировки,   веднага след като ги произведем, което е гаранция за техния произход и автентичност. Продуктите в този сайт не са преработени употребявани бижута и отговарят на всички законови изисквания.. Всяка поръчка е със сертификат и придружена от съответния фискален документ.

 • Дългогодишен опит

  Въпреки успехите, ние не се главозамайваме и нашата основна цел остава не търговията, а дизайнът и производството на красиви, качествени и стилни бижута, защото това е, което ние можем най-добре. Именно тази наша силна страна откриха много от най-известните магазини за бижута в Европа и днес ние произвеждаме за редица именити марки. Нашите бижута са гаранция за качествена и добра инвестиция.

 • Висококачествено обслужване

  Екипът на Бижутерия Паладиум с удоволствие ще ви помогне в избора на бижу. Всяко едно бижу се изработва ръчно с много старание и любов  и е само по себе си уникално. Нашите отлично подготвени майстори-бижутери работят за създаването на Вашето мечтано бижу.

 • Директно от източника

  Фирма “Паладиум” е основана в Пловдив през 1991 год. от майстор моделиер Иван Вангов. Инспириран от идеята да предложи на клиентите си бижута с уникален дизайн, стил и качество. Ние сме производители и цените ни често са по-ниски дори и от цените на подобни продукти от неблагородни метали. Бижутата, произведени от фирма Паладиум са модерни, съобразени с всички последни модни тенденции.

Може да харесате и: